Περάνθη

 

Ένα μικρό γραφικό χωριό γεμάτο ομορφιές και πλούσια θέα. Είναι χτισμένο στους πρόποδες του λόφου της Περάνθης, από τον οποίο πήρε προφανώς και το όνομα.

Μπαλκόνι του κάμπου" το ονόμασαν πολλοί επισκέπτες του και πράγματι "χάνεται" το μάτι του ανθρώπου όταν αγναντεύει τον κάμπο. Στο βάθος φαίνονται η κοιμωμένη του Ζαλόγγου, η Κορωνησία, η Βόνιτσα, ο Αμβρακικός, τα βουνά της Λευκάδας, οι πορτοκαλεώνες και ελαιώνες του κάμπου καθώς και τα γύρω χωριά. Ένα φανταστικό θέαμα, μια πανδαισία της φύσης. Εκείνο δε που ξεκουράζει το μάτι του ανθρώπου και αγαλλιάζει την ψυχή του είναι το ηλιοβασίλεμα. Ηλιοβασίλεμα στην Περάνθη σημαίνει περισυλλογή, ηρεμία, ξεκούραση, γαλήνεμα ψυχής, φυγή από την καθημερινότητα.

Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με τη γεωργία και ελάχιστοι με την κτηνοτροφία. Είναι φιλήσυχοι απλοί, καλοσυνάτοι και φιλόξενοι. Σημαντικό ρόλο στο χωριό διαδραματίζει ο εκπολιτιστικός του σύλλογος. Δίνει ζωντάνια και ομορφιά και πρωτοστατεί στη διατήρηση των ηθών και εθίμων του χωριού και στη διάσωση της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

 

Joomla templates by a4joomla